EFSA: Forbrugere mindre udsat for bisphenol A

KEMI: Europas borgere er mindre eksponeret for bisphenol A end tidligere konkluderet, viser ny foreløbig undersøgelse fra EFSA. Plastindustrien appellerer til, at politikerne lytter mere til fakta, mens Det Økologiske Råd fortsat blæser til kamp mod kemikaliet.
Plastik, glas eller karton? Forbrugerne er bekymrede for kemikalier i plastik, men ny foreløbig undersøgelse viser, at forbrugerne i mindre grad er eksponeret for det omdiskuterede bisphenol A, end hidtidige undersøgelser har peget på.
Plastik, glas eller karton? Forbrugerne er bekymrede for kemikalier i plastik, men ny foreløbig undersøgelse viser, at forbrugerne i mindre grad er eksponeret for det omdiskuterede bisphenol A, end hidtidige undersøgelser har peget på.Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Vi bør tage en forsigtighedstilgang, indtil vi er stensikre på, at der ikke er nogen fare. Derfor bør vi fortsat udfase bisphenol A, ikke mindst fordi der er andre alternativer.

Lone Mikkelsen
Kemikaliemedarbejder, Det Økologiske Råd
Fakta

Det Europæiske Fødevaresikkerhedsagentur, EFSA

EFSA er finansieret af EU, men abejder uafhængigt af EU's institutioner.

Formålet med EFSA er at levere uafhængig videnskabelig rådgivning på en lang række områder, hvor agenturet desuden arbejder tæt sammen med stater og berørte aktører. 

Det vil sige, at agenturets videnskabelige panel af eksperter har til opgave at vurdere risici forbundet med indtag af fødervarer for de europæiske borgere.


Kilde: EFSA

De europæiske forbrugere er mindre udsat for bisphenol A, end hvad man tidligere har vurderet.

Sådan lyder det i ny foreløbig evaluering fra Det Europæiske Fødevaresikkerhedsagentur, EFSA.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00