Efter budgetaftale i EU: Grønne aktører vil øremærke mere landbrugsstøtte til klima og miljø

LANDBRUGSSTØTTE: S-regeringen bør udnytte den nye mulighed i EU's budgetaftale for at skære mere i den direkte støtte til landmænd og i stedet bruge pengene på grønne tiltag, opfordrer Danmarks Naturfredningsforening, Rådet for Grøn Omstilling og tænketanken Concito. Landbruget er stærkt bekymret.

Statsminister Mette Frederiksen (S) var med de intense døgn, hvor stats- og regeringslederne i EU indgik en budgetaftale for årene 2021 til 2027.
Statsminister Mette Frederiksen (S) var med de intense døgn, hvor stats- og regeringslederne i EU indgik en budgetaftale for årene 2021 til 2027.Foto: EU
Sine Riis Lund

Der er rigeligt brug for de her penge, hvis vi vil nå resultater for natur, miljø og klima, fordi der stort set ikke er andre penge til de her tiltag på landbrugsområdet end det, der ligger i landdistriktspuljen.

Rikke Lundsgaard
Landbrugspolitisk seniorrådgiver, Danmarks Naturfredningsforening

Det er en chance for at lave de ting, der skal til for at nå vores klimamålsætning om de 70 procent og i forhold til vores vandplaner, hvor vi stadig mangler meget.

Leif Bach Jørgensen
Seniorrådgiver, Rådet for Grøn Omstilling

Danmark har fået en gylden mulighed for at komme nærmere målet om at reducere sin klimaudledning med 70 procent inden 2030 med EU’s budgetaftale.

Det mener flere grønne aktører, efter EU har besluttet, at op mod 40 procent af den direkte landbrugsstøtte kan flyttes over til landdistriktsprogrammet, der blandt andet giver støtte til indsatser rettet mod klima, natur og miljø inden for landbrugsområdet.

“Det er jo fremragende,” siger Leif Bach Jørgensen, seniorrådgiver ved Rådet for Grøn Omstilling.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024