Efter hård kritik: Flere eksperter skal rådgive om dyrevelfærd i vild natur

Efter måneder med hidsig debat om forholdende i de kommende naturnationalparkerne vil partierne i rød blok nu inddrage flere dyrevelfærdseksperter i arbejdet. Mere vild natur og dyrevelfærd skal gå hånd i hånd, siger miljøministeren. Godt, men ikke godt nok, mener Dyrenes Beskyttelse.

Miljøminister Lea Wermelin (S) præsterer i december rød bloks aftale om knap 900 millioner kroner til naturen. Pengene skal blandt andet gå til at etablere 15 naturnationalparker i Danmark.
Miljøminister Lea Wermelin (S) præsterer i december rød bloks aftale om knap 900 millioner kroner til naturen. Pengene skal blandt andet gå til at etablere 15 naturnationalparker i Danmark.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Mere ekspertise er vejen frem til at sikre god dyrevelfærd i de kommende naturnationalparker.

Derfor har partierne i rød blok besluttet at tilføre nye eksperter med viden om dyrevelfærd til de to nationale arbejdsgrupper (se de nuværende i faktaboks), der er nedsat til at rådgive om udrulningen af de nye nationalparker.

”Vi vil ikke gå på kompromis med dyrevelfærden. Tværtimod skal vi passe godt på både dyr og på vores natur. Derfor er vi i aftalekredsen bag naturnationalparkerne blevet enige om at udvide den videnskabelige arbejdsgruppe og den nationale interessentarbejdsgruppe med endnu mere ekspertise inden for dyrevelfærd,” siger miljøminister Lea Wermelin (S) i en skriftlig kommentar.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00