EL: Indsats mod gmo skal skærpes

Enhedslisten genfremsætter et beslutningsforslag om en styrket dansk indsats mod spredning af gensplejsede organismer i naturen.
Rikke Sønder Larsen
Fakta

Beslutningsforslag:

  • Beslutningsforslag fremsættes typisk af medlemmer af oppositionspartierne, det vil sige de partier, der ikke er med i regeringen, men kan også fremsættes af andre folketingsmedlemmer og af en minister.

  • Et beslutningsforslag indeholder ofte en henstilling til regeringen om at udarbejde et lovforslag efter nærmere angivne retningslinier.

  • Beslutningsforslag behandles to gange i Folketingssalen.

  • Kilde: www.ft.dk
    Enhedslisten til kamp mod spredning af gensplejsede organismer i naturen.

    Enhedslisten vil have regeringen til i EU og andre relevante internationale sammenhænge at styrke indsatsen mod spredning af gensplejsede organismer i naturen, herunder:

    Enhedslisten opfordrer i forlængelse heraf regeringen til at fremsætte lovforslag om, at de kommende regioner i Danmark kan oprette gmo-fri zoner.

    Beslutningsforslaget opfordrer regeringen til at sikre opretholdelsen et gmo-memorandum i EU, indtil Europa-Kommissionen har fremsat eller gennemført forslag om ændring af miljøansvarsreglerne, så disse omfattererstatning og ansvar fra gmo-produktion.

    0:000:00