Ellemann og Høegh: Vi gør nok for marsvinene

MARSVIN: Miljøministeren og fødevareministeren mener, at de nuværende initiativer, der skal beskytte bestanden af marsvin i de danske farevande, er tilfredsstillende.

Fødevareminister Henrik Høegh (V) understregede på et samråd i torsdags, at Fødevareministeriet prioriterer beskyttelsen af marsvin højt.

Han og miljøminister Karen Ellemann (V) var indkaldt til samrådet for at redegøre for indsatsen, der skal sikre bestanden af marsvin i de danske farvande. Begge ministre påpegede, at der er blevet gennemført en lang række initiativer, der skal beskytte de små hvaler, samt at der for tiden forskes i området i samarbejde med DTU Aqua.

Ministrene påpegede, at indsatsen særligt er blevet skærpet i 16 Natura 2000-områder, hvor bestanden af marsvin har været en del af udpegningsgrundlaget. Her er det blandt andet påbudt at bruge 'pingere' i stormaskefiskeri, forklarede Henrik Høegh.

Pinger er en akustisk alarm, der sidder på fiskenet og udstøder lyde, der alarmerer marsvin og andre mindre hvaler og dermed forhindrer bifangst af marsvin.

S, SF og EL kræver flere initiativer
Selvom ministrene var optimistiske, mener Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov, at der er behov for mange flere initiativer på området. Hun mener, at der bør være krav til pingere overalt i de danske farvande. Også SF's Trine Mach efterlyste en større indsats uden for Natura 2000-områderne.

0:000:00