En ny Auken overtager miljø-imperiet

OVERDRAGELSE: Auken er tilbage i Miljøministeriet. Denne gang er det Ida Auken (SF), der skal realisere et regeringsgrundlag, som hun kalder "det grønneste nogensinde."
Ida Auken fik et par røde gummistøvler af Karen Ellemann, som hun kan bruge, når hun skal se på oversvømmede marker. Tv. departementschef Marianne Thyrring.
Ida Auken fik et par røde gummistøvler af Karen Ellemann, som hun kan bruge, når hun skal se på oversvømmede marker. Tv. departementschef Marianne Thyrring.Foto: Casper Andersen/Altinget.dk
Anders Jerking
Imperiet slår tilbage.
Da VKO vandt magten i 2001, fulgte barske nedskæringer i det, der blev kaldt Svend Aukens 'miljøimperium'. Nu er magten igen skiftet, og en ny Auken skal være miljøminister. Ida Auken skal løfte arven fra sin onkel og med den udnævnelse markeres med syvtommer-tyk symbolik, at miljøet igen skal højt på regeringens dagsorden.

"Mon ikke der her i huset er en snert af glæde over, at der igen kommer en Auken tilbage til Miljøministeriet," sagde den afgående minister Karen Ellemann (V) i sin afskedstale.

Også Ida Auken selv trak tråde tilbage:

"Jeg er sikker, at hvis gamle Svend havde levet, så havde han været ovenud stolt over det regeringsgrundlag, som vi præsenterer, for det er det grønneste regeringsgrundlag nogensinde," sagde hun og fortsatte:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00