En plastikpose med papirer var Heunickes bedste argument for forsinkede naturnationalparker

Ved hjælp af en bunke papirer viste Miljøminister Magnus Heunicke (S), hvorfor etableringen af de nye naturnationalparker trækker ud. I 2020 blev det besluttet at etablere 15 af slagsen, men kun to er planlagt til snarlig åbning. Til åbent samråd skulle ministeren svare på, hvorfor arbejdet står stille.

Miljøminister Magnus Heunicke (S) havde til torsdagens samråd medbragt en plasticpose med papir for at vise, hvorfor etableringen af de nye naturnationalparker trækker ud. Arkivfoto
Miljøminister Magnus Heunicke (S) havde til torsdagens samråd medbragt en plasticpose med papir for at vise, hvorfor etableringen af de nye naturnationalparker trækker ud. ArkivfotoFoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det er ikke politikernes skyld, at naturnationalparkerne bliver forsinket i årevis. Det skyldes myndighedsarbejde, og det er der ingen lette løsninger på.

Sådan lød hovedbudskaberne fra miljøminister Magnus Heunicke (S), som torsdag var kaldt i samråd af en opposition, der ville vide, hvorfor det tager så lang tid at få etableret de 15 nye naturnationalparker, som blev besluttet i 2020. Et samråd, som også kom omkring planerne om at udsætte det, Pia Kjærsgaard betegnede "et lidt unaturligt dyr" i dansk natur.

Kort før mødet havde ministeren oplyst i et skriftligt svar til Folketinget, at to parker kan åbne næste år, mens ti af dem tidligst kan åbne i 2028.

0:000:00