Om  
Mikala Satiya Rørbech

Erfaren redaktør skal skrive om fonde for Altinget  

Mikala Satiya Rørbech bliver redaktør for Altinget Fonde, som går i luften i marts. Hun ser frem til at kaste et kritisk lys på fondenes indflydelse – men også til at beskrive alle de opgaver, som både erhvervsdrivende og almennyttige fonde er med til at løse

”Fondene har enorm betydning inden for kultur, kunst og sociale indsatser – men også på områder som forskning, iværksætteri og byudvikling. Det er en vigtig journalistisk opgave at sætte lys på de diskussioner og dilemmaer, som det afføder. Og ikke mindst at knytte en tråd mellem fondsverdenen og det politiske miljø på Christiansborg,” siger Mikala Satiya Rørbech, der skal skrive om fonde for Altinget.
”Fondene har enorm betydning inden for kultur, kunst og sociale indsatser – men også på områder som forskning, iværksætteri og byudvikling. Det er en vigtig journalistisk opgave at sætte lys på de diskussioner og dilemmaer, som det afføder. Og ikke mindst at knytte en tråd mellem fondsverdenen og det politiske miljø på Christiansborg,” siger Mikala Satiya Rørbech, der skal skrive om fonde for Altinget.Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Redaktionen

Hun kan læse og forstå et regnskab, uanset om det er bundlinjen eller effekten på verdensmålene, der skal måles. Hun kender til civilsamfundet såvel som de erhvervsdrivende fonde – og så er hun ovenikøbet en erfaren journalist.

Sig goddag til Altingets nye nicheredaktør Mikala Satiya Rørbech. Hun vil stå i spidsen, når Altinget i marts lancerer nichemediet Altinget Fonde, som bliver det 29. i rækken af politiske nichemedier. Hun har erfaring fra en lang række medier og kommer senest fra et job som kommunikationsrådgiver i Cowi.

Fondene har enorm betydning inden for en række områder. Det er en vigtig journalistisk opgave at sætte lys på de diskussioner og dilemmaer, som det afføder

Mikala Satiya Rørbech
Redaktør, Altinget Fonde

”Mikala har et rigtigt godt blik for både mulighederne og udfordringerne ved den rolle, fondene spiller i dagens Danmark. Og så står hun for præcis den kombination af konstruktiv og kritisk journalistik, som vi dyrker på Altinget,” siger chefredaktør Jakob Nielsen.

Uddeler milliarder

I de senere år er fondenes økonomiske betydning steget voldsomt.

Alene i 2020 uddelte danske fonde næsten 20 milliarder kroner. Samtidig er en række af Danmark største og vigtigste virksomheder ejet af fonde.

”Fondene bliver mere og mere professionaliserede, og i takt med at der uddeles stadig flere penge, vokser deres indflydelse i samfundet. Det rejser en række politiske spørgsmål, som vores nye nichemede vil dække,” siger Jakob Nielsen.

Knytter tråd til Christiansborg

Mikala Satiya Rørbech har netop haft første arbejdsdag og er allerede i fuld gang med at kigge på, hvad der skal med, når det første nyhedsbrev fra Altinget Fonde sendes ud om en måneds tid.

”Fondene har enorm betydning inden for kultur, kunst og sociale indsatser – men også på områder som forskning, iværksætteri og byudvikling. Det er en vigtig journalistisk opgave at sætte lys på de diskussioner og dilemmaer, som det afføder. Og ikke mindst at knytte en tråd mellem fondsverdenen og det politiske miljø på Christiansborg,” siger Mikala Satiya Rørbech.

Altinget Fonde bliver også forum for levende debat, og mediet vil lige som de øvrige Altinget-nichemedier give et fuldt overblik over de relevante spørgsmål til ministrene, der stilles af Folketingets medlemmer. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mikala Satiya Rørbech

Redaktør, Altinget Fonde og Altinget Udvikling
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1998)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024