Erhverv advarer om sprøjte-bureaukrati

PESTICIDER: En ny lov om sprøjtejournaler vil give mere bøvl og bureaukrati uden en ekstra miljøgevinst, advarer erhvervslivet. Venstre er bekymret.
Anders Jerking

Selvfølgelig skal tingene være i orden, men det her forslag handler om, at man skal registrere, registrere og registrere oplysninger, som stort set ikke kan bruges til noget

Niels Peter Nørring
Direktør for Energi og Miljø i Landbrug & Fødevarer
I regeringsgrundlaget fastslår regeringen, at den vil lette erhvervslivets administrative byrder. Men i virkelighedens verden fremsætter regeringen lovforslag, der i stedet øger byrderne.

Det møder kritik fra landbrugserhvervet. Kritikken drejer sig om en ny lov om sprøjtejournaler, som Folketinget skal førstebehandle fredag.

Forslaget skal tilpasse den danske lovgivning til de nyeste EU-krav, men regeringen vil gå længere end EU og give fødevareministeren mulighed for at fastsætte særlige danske krav. Hensigten er, at der også skal stilles krav om, at virksomheder registrerer navnet på den som person, som sprøjter, og hvilken sprøjte som er brugt. Regeringen mener, at det vil øge beskyttelsen af drikkevandet.

Men regeringens ønske om nationale krav, møder modstand fra erhvervslivet.

0:000:00