Esben Lunde udskyder ny skovlov

UDSKUDT: En ændring af skovloven er udskudt på ubestemt tid. Skovrådet er blevet inddraget.

Skovloven er taget af regeringsprogrammet.

Det fremgår af den såkaldte februarredegørelse, som er en oversigt over regeringens forventede lovforslag. Regeringen havde ellers varslet et forslag i slutningen af februar.

”Det er korrekt, at lovforslaget er udskudt. Nærmere tidsplan følger,” lyder det kortfattet fra ministeriets presseafdeling.

Debatten tog fart efter, at V-regeringen i sit lovprogram fra oktober varslede planer om at ændre skovloven. Som Altinget har beskrevet, lagde man her op til lempe reglerne for skovene på en række områder, så der bliver bedre mulighed for byggeri. Man ville blandt andet etablere en forsøgsordning med et begrænset antal projekter, såsom anlæg til friluftsliv, institutionsbyggeri og vindmøller (se mere i faktaboks til højre).

Heftig debat
Forslagene har skabt heftig debat. Miljøminister Esben Lunde Larsen (V) har på sin side forklaret, at målet blandet andet er at styrke friluftslivet, så flere danskere får gavn af naturen. Planerne har mødt opbakning fra Dansk Folkepart og, Liberal Alliance, og borgmestre har glædet sig over udsigten til at placere vindmøller i skovene.

Men det har også affødt heftig kritik fra flere sider. Blandt andet fra Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening. Og på Christiansborg har rød blok og Konservative været ret lunkne ved de idéer, som er blevet præsenteret.

Konservative har efter regeringsdeltagelsen varslet et nyt udspil fra regeringen, og at man ville inddrage Skovrådet i processen. I lovprogrammet fra december – altså efter VLAK-regeringen – var en ændring af skovloven dog fortsat sat på til februar.

Skovloven var på programmet, da rådet mødtes 20. januar. Men der foreligger endnu ikke et referat fra mødet.

Forrige artikel Formand på plads i Miljø- og Fødevareklagenævnet Formand på plads i Miljø- og Fødevareklagenævnet Næste artikel EU-rapport: Landbruget er dansk miljøs akilleshæl EU-rapport: Landbruget er dansk miljøs akilleshæl