Et liv med strik og konflikt

En af Christiansborgs personligheder kan se en ende på tiden som folketingsmedlem. Venstrefløjens gavflab Keld Albrechtsen falder for Enhedslistens vedtægter om ikke at måtte genopstille mere end to gange. Statsministeren kan se frem til at få fred for sin evige plageånd.
Kristian Lund Pedersen

Vi synes sådan set kun, der er et liberalt parti tilbage på Christiansborg, og det er Enhedslisten.

Keld Albrechtsen (EL)
Fakta
Fakta:
Keld Albrechtsen - Blå bog:

Født 16. november 1952 i Århus.
Student fra Vejle Gymnasium 1971.
Cand.scient.pol. ved Århus Universitet 1971-83.

Medlem af Århus Amtsråd for Venstresocialisterne 1978-84. Medlem af bestyrelsen for Enhedslisten fra 1989-94. Formand for Brabrand Boligforening 1993-97.

Folketingsmedlem for Århus Amtskreds for Enhedslisten fra 21. januar 1994.

Tidligere medlem af Folketinget for Venstresocialisterne nov.-dec. 1980, okt.-dec. 1981, jan.-feb. 1982 og jan. 1984-sept. 1987.

Ordførerskaber: bolig, miljø, energi, trafik, landbrug, fødevarer, fiskeri og EU (spm. vedr. trafik, miljø, landbrug).


Kilde: ft.dk
Det er onsdag i Folketinget, og klokken har netop rundet klokken 13.00. I salen sidder statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) klar til at besvare en byge af spørgsmål i Folketingets spørgetid.

Han ved godt, hvor han skal kigge hen, for på den bagerste række er Keld Albrectsen dukket op med et arsenal af kritiske spørgsmål. Sådan har de to jævnligt mødtes, siden VK-regeringen kom til magten i 2001, og trods statsministeren irritation over Keld Albrechtsens vedvarende spørgelyst, synes det ikke at kunne stoppe Enhedslistens snart afgående folketingsmedlem.

Sammen med Søren Søndergaard falder Keld Albrechtsen for Enhedslistens vedtægter, som forbyder dem at genopstille til næste folketingsvalg. De er de to eneste i partiet, der har siddet i Enhedslistens folketingsgruppe siden 1994, men efter mere end 10 år på Christiansborgs gange er det slut med at repræsentere det lille rød/grønne parti.

Det kulturradikale ståsted
Man kan ikke anklage Keld Albrechtsen for at have ført en anonym tilværelse på Christiansborg. Han er blandt de personer, der stiller flest spørgsmål til regeringens ministre, og jævnligt dukker den lille skæggede mand med striktrøjen op på tv-skærmen.

0:000:00