EU sætter store aftryk på dansk miljø-politik

EU-AFTRYK: Næsten halvdelen af de love, som blev vedtaget på miljøområdet sidste år, var påvirket af EU, viser ny optælling. På klima-, energi- og fødevareområdet er EU-påvirkningen endnu større.
Foto: Colourbox
Anders JerkingMorten Øyen

Vi har ikke rigtigt vænnet os til, at vi er medlem af EU. Både politikere og medier er for dårlige til at fokusere på sagerne på det rette tidspunkt, hvor tingene faktisk besluttes i EU-beslutningsprocessen.

Steen Gade (SF)
Klima- og energi ordfører, formand for Folketingets klima,- energi- og bygningsudvalg
Fakta
EUs påvirkning af dansk lovgivning
Altinget.dk har opgjort, hvor mange af de lovforslag, som blev vedtaget i folketingsåret 2012-13, der er påvirket af EU.

I alt blev 224 lovforslag vedtaget. Heraf er de 76 påvirket af EU, mens 11 er delvist påvirket, og 137 ikke er påvirket.

Andelen af lovforslag, som er påvirket af EU, er højest på Klima,- Energi- og Bygningsministeriets område (otte ud af ti) samt Fødevareministeriets område (seks ud af otte).

Kilde: Altinget | Research

EU sætter store aftryk på den danske miljølovgivning. Næsten halvdelen af de love, som Miljøministeriet fik i gennem Folketinget i 2012-13, er nemlig på den ene eller den anden måde påvirket af EU.

Det viser en ny optælling af alle lovene fra det seneste afsluttede folketingsår, lavet af Altinget | Research.

Optællingen er lavet på baggrund af de officielle bemærkninger til hvert lovforslag, hvor forholdet til EU bliver beskrevet. Optællingen viser, at syv af de 16 love på Miljøministeriets område sidste år har aftryk fra EU.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00