Eva Kjer: Vi må se på den tørre natur

BRAK: Fødevareministeren lovede på et samråd, at hun vil se på, om der i Grøn Vækst kan skabes forbedringer for biodiversiteten i den tørre natur.
Anders Jerking

Det har aldrig været sigtet, at der for hver hektar, der blev taget i drift, skulle komme en ny hektar natur. Vi har sagt, at vi ville neutralisere effekterne, og det mener jeg, at vi gør så rigeligt.

Eva Kjer Hansen (V)
Fødevareminister
Europaudvalget havde onsdag endnu engang fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i samråd om opdyrkningen af brak-arealerne.

Dagen før havde udvalget været værter for en eksperthøring, der skulle kaste lys over, om regeringens Grøn Vækst-udspil neutraliserer de negative effekter af, at 120.000 hektar brakjord nu er blevet taget i drift igen. Et flertal af eksperterne var enige om, at Grøn Vækst neutraliserer effekterne i forhold til kvælstof- og fosfor-udvaskning, men ikke for tabet af biodiversitet i den tørre natur.

"Forholdene i den tørre natur må vi have mere fokus på i den politiske diskussionen om Grøn Vækst," sagde Eva Kjer Hansen på samrådet, hvor hun igen argumenterede for, at Grøn Vækst "så rigeligt" neutraliserer effekterne af brak-opdyrkningen.

Ministeren pegede på, at der med Grøn Vækst gøres en indsats for biodiversiteten med planerne for Natura 2000-områderne, ved en ekstensiv drift af heder og klitter, ved at afsætte midler til pleje af 40.000 hektar hede og eng og ved at begrænse ammoniak-udslippet.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00