Tre bud: Sådan bør Danmarks areal bruges for at nå mål for natur og klima

I en ny analyse om den danske arealanvendelse opstiller Klimarådet tre scenarier for, hvordan arealerne i Danmark kan udnyttes bedre for at nå klima-, miljø- og naturmålene. Få overblik her.

Klimarådet anbefaler i deres rapport om arealanvendelse, at op mod 30 procent af landbrugsarealerne omlægges til natur og skovrejsning.
Klimarådet anbefaler i deres rapport om arealanvendelse, at op mod 30 procent af landbrugsarealerne omlægges til natur og skovrejsning.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Katharina Lindharth Møbjerg Madsen

Landbruget skal fylde markant mindre, hvis Danmark i fremtiden skal nå de fastsatte målsætninger for et bedre klima, sundere vandmiljø og meget rigt natur- og planteliv.

Det konkluderer Klimarådet i en ny analyse, hvor eksperterne kommer med tre bud på, hvordan de mange ønsker til det danske areal kan udnyttes bedst i 2050.

Eksperterne tager helt konkret udgangspunkt i det nationale mål om at opnå klimaneutralitet i 2050, EU's vandrammedirektiv om god økologisk tilstand i vandmiljøet i 2027 og EU's naturmål om beskyttelse af 30 procent af landarealet i 2030.

0:000:00