Finansminister: Næste vandplaner bliver en stor udfordring

VANDMILJØ: Der kommer en stor, grøn regning, når den næste generation af vandplanerne skal føres ud i livet, lyder det fra finansminister Nicolai Wammen (S).

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Hjalte T. H. Kragesteen

Det står allerede klart nu, at den tredje vandplansperiode vil indebære store udfordringer, også selvom det er for tidligt at sætte tal på.

Nicolai Wammen (S)
Finansminister

Den næste generation af vandplanerne bliver ikke nogen let omgang.

Den erkendelse er landets næstmest magtfulde politiker, finansminister Nicolai Wammen, kommet frem til.

Den kommende vandplanperiode er nemlig nævnt i det kasseeftersyn, som han præsenterede tidligere på ugen.

Dokumentation

Det står der om vandmiljø i finansministerens kasseeftersyn:

"Vandområdeplaner

Danmark er ifølge det europæiske vandrammedirektiv forpligtet til at bringe overfladevand og grundvand i god økologisk tilstand og forebygge forringelser af tilstanden. Det skal ifølge direktivet ske inden udløb af den tredje vandplanperiode, som løber fra 2021 til 2027.

Det er endnu for tidligt at opgøre det konkrete indsatsbehov for den 3. vandplanperiode og de konkrete statsfinansielle konsekvenser. Det kan dog allerede nu konstateres, at udfordringen vil være betydelig. Det skyldes blandt andet, at en del af indsatsbehovet er håndteret med udskydelser i tidligere vandområdeplaner, samt at en række indsatser og forudsætninger i fødevare- og landbrugspakken ikke ser ud til at have haft den forudsatte effekt."


0:000:00