Fire kommuner formelt i spil til kæmpe-møller

VINDMØLLER: Fire kommuner er formelt blevet identificeret som mulige områder til kæmpe-møller, selvom flere har udtrykt stor skepsis. Men hverken industrien, V eller S vil presse kommunerne til at huse kæmpe-møllerne.
Anne Burlund

Hvis ikke kommunen og lokalbefolkningen vil have møllerne, så vil jeg også være meget skeptisk over for, at de skal placeres dér.

Eyvind Vesselbo (V)
Miljøordfører

Indbyggerne i fire jyske kommuner vil måske inden længe kunne se frem til naboskab med kæmpe vindmøller på op til 250 meter. Folketingets partier, der står bag Østerild-aftalen, har tilsluttet sig en redegørelse fra Naturstyrelsen, der formelt har alle fire kommuner i spil som mulig placering for kæmpe prototypemøller.

Og det på trods af, at to af kommunerne, Jammerbugt og Vesthimmerland, i deres høringssvar har udtrykt stor skepsis over for at huse kæmpe-møllerne.

Naturstyrelsen har identificeret i alt syv mulige arealer i de fire kommuner Ringkøbing-Skjern, Tønder, Vesthimmerland og Jammerbugt. Ifølge Naturstyrelsen er områderne identificeret på baggrund af en miljøvurdering, og der er således ikke taget hensyn til, om kommunerne har udvist lokalpolitisk interesse for møllerne eller ej.

0:000:00