Folkemødet er på vej til at sætte ny rekord

BORNHOLM: Med over 3.100 arrangementer allerede tilmeldt står junis Folkemøde i Allinge til at blive det største nogensinde.  - Vi har plads til flere og et setup, der kan magte det, fastslår Folkemødets direktør.

I år får Folkemødets gæster travlt, hvis de skal nå omkring alle arrangementer i den bornholmske havneby Allinge.

Allerede nu, tre uger før årets politik-festival, er der over 3.100 events tilmeldt, fordelt på cirka 900 arrangører. Dermed slår Folkemødet i år sidste års festival, hvor der blev afholdt 2.954 arrangementer.

Fornemmelsen i det politiske miljø har ellers den seneste tid været, at Folkemødet havde nået toppen. Men nu ser det altså ud til, at Folkemødet 2017 bliver det største i festivalens levetid.

”Folk har masser på hjerte. Det er jeg glad for, men vi har samtidig også sagt tidligere, at det ikke i sig selv er et succeskriterie for os, at der er flere events end sidste år,” siger Mads Akselbo Holm, direktør for Foreningen Folkemødet, til Altinget.

”Det er rigtig fint, at vi har 3.100 events af rigtig høj kvalitet. Men det er ikke i sig selv et succeskriterie for Folkemødet at have 3.000 events. Det er et succeskriterie at have de bedst mulige events til det publikum, vi har,” tilføjer han.

Vil styrke den demokratiske dialog
Hvert år i uge 24 drager massevis af politikere, virksomheder, organisationer og politisk interesserede borgere til Allinge på Bornholm til en fire dages politisk festival.

Her huser skibe, telte, åbne pladser, restauranter og hoteller alverdens arrangementer lige fra taler og debatter til workshops og quizzer. Fælles for arrangementerne er, at de har et politisk fokus.

Formålet med Folkemødet er at styrke det danske demokrati og den demokratiske dialog ved at skabe et rum, hvor borgere kan møde landets beslutningstagere.

Fra 10.000 til 100.000 deltagere
Folkemødet fik sin debut i 2011, hvor 10.000 mennesker mødte op for at deltage i festivalens dengang blot 256 arrangementer.

Siden har Folkemødet slået sig fast, og alene sidste år lød besøgstallet på omkring 100.000 personer.

I Foreningen Folkemødet forventer man, at besøgstallet i år når et tilsvarende - hvis ikke højere niveau.

”Jeg kan håbe, der kommer flere besøgende. Vi har plads til flere og et setup, der kan magte, at der kommer flere. I og med at vi også introducerer vores aftenunderholdning fra hovedscenen hver aften, har vi også forhåbningen om, at der kommer flere gæster, og at de gæster, der kommer, vil blive længere,” siger Mads Akselbo Holm.

Folkemødet bliver afholdt fra 15.-18. juni 2017.

,

Forrige artikel Velkommen til Civilsamfundets Videnscenter Velkommen til Civilsamfundets Videnscenter Næste artikel Altinget vinder ny-indstiftet særpris fra Danske Medier Altinget vinder ny-indstiftet særpris fra Danske Medier