Folketinget vedtager adgang til randzoner

NATUR: Folketinget vedtog mandag ændringen af randzoneloven, som giver befolkningen adgang til bræmmerne. Samtidig raser KL over, at fødevareministeren pålægger kommunerne nye randzoneopgaver.
Foto: colourbox
Anders Jerking
Et af år folketingesårets mest omdiskuterede love blev mandag vedtaget, da fødevareminister Mette Gjerskov (S) fik vedtaget ændringerne af randzoneloven.

Ændringerne betyder, at befolkningen får adgang til zonerne, og at det ikke længere bliver tilladt at dyrke energiafgrøder. Lovforslaget blev vedtaget af regeringspartierne og Enhedslisten, mens V,K, LA og DF stemte imod.

Kort før forslaget kom til afstemning i folketingssalen udsendte KL en pressemeddelelse, hvor organisationen protesterer over, at fødevareministeren pålægger kommunerne nye randzone-opgaver uden at kompensere kommunerne. Mette Gjerskov har i flere medier og i folketingssalen sagt, at landmænd skal rette henvendelse til kommunen, hvis de er i tvivl om, hvorvidt der skal være randzoner om deres vandløb. Den melding undrer KL:

"I stedet for at løse sine egne opgaver, sender fødevareministeren dem nu videre til kommunerne. Det kan få økonomiske konsekvenser," siger Martin Damm, formand for KL's Teknik- og Miljøudvalg.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00