Fra pandaer til biler: Her er Gitte Seebergs nye job

NYT JOB: Ny Alliance-stifter og tidligere WWF-leder Gitte Seeberg skal stå i spidsen for AutoBranchen Danmark. Hun skal styrke organisationens politiske gennemslagskraft.

Det er et prominent grønt navn, der fremover skal stå i spidsen for AutoBranchen Danmark.

Brancheorganisationen, der repræsenterer bilforhandlere, bilværksteder og autolakererier i Danmark, har nemlig ansat Gitte Seeberg som direktør fra 1. august.

Dermed foretager Gitte Seeberg lidt af et brancheskift, efter at hun i juni sidste år stoppede som generalsekretær i Verdensnaturfonden WWF efter godt otte år på posten i miljøorganisationen.

”Direktørjobbet i AutoBranchen Danmark er som skabt til mig. For jeg har altid interesseret mig for biler, og jeg brænder for at have et job, hvor jeg arbejder med en sag, som jeg virkelig interesserer mig for. Og hvor jeg ikke mindst kan gøre en forskel. Det har jeg gjort gennem mit arbejde som advokat, politiker og generalsekretær. Nu er opgaven at lægge alle kræfter i arbejdet for AutoBranchen Danmark," siger den tidligere MF og Ny Alliance-stifter om sit nye job.

Skal styrke branchens gennemslagskraft
Ifølge Hans-Jørgen Jørgensen, bestyrelsesformand i AutoBranchen Danmark, er valget faldet på Gitte Seeberg ud fra et ønske om at styrke brancheorganisationens synlighed og politiske gennemslagskraft. 

"Med ansættelsen får AutoBranchen netop det fyrtårn og den synlige direktør, der har netværk, erfaring og gennemslagskraft til at skabe synlighed og løfte branchens mærkesager politisk, som vi i bestyrelsen har ledt efter,” siger han i en pressemeddelelse. 

Gitte Seeberg er uddannet jurist og har tidligere siddet i både Folketinget og Europa-Parlamentet.

I 2007 brød hun med Konservative og stiftede sammen med Naser Khader og Anders Samuelsen Ny Alliance, der senere lagde fundamentet for Liberal Alliance.

Efter jobbet i miljøorganisationen Verdensnaturfonden WWF har hun blandt andet været fast debattør på Altinget: Energi og Klimas debatpanel.

Læs også: Seeberg gør status efter WWF-afsked

Forrige artikel Grøn kritik af aftale om kystsikring: Går ud over kystnaturen Grøn kritik af aftale om kystsikring: Går ud over kystnaturen Næste artikel Radikale vil undersøge ny placering af Amager Fælled-byggeri Radikale vil undersøge ny placering af Amager Fælled-byggeri