Frederiksen vil ikke sætte tidspunkt på klimaudspil: "Vi regner på højtryk"

HANDLINGSPLAN: R og EL brugte spørgetimen på at presse statsministeren til at svare på, hvornår regeringen kommer med udspil til klimahandlingsplan. Det svarede hun ikke klart på, men kom med flere begrundelser for ventetiden.

"Tulipanerne er vokset op i min have, og kirsebærtræer er sprunget ud. Og vi skriver februar," sagde Pernille Skipper, der sammen med Radikale lagde pres på S for at komme med klimaudspil. 
"Tulipanerne er vokset op i min have, og kirsebærtræer er sprunget ud. Og vi skriver februar," sagde Pernille Skipper, der sammen med Radikale lagde pres på S for at komme med klimaudspil. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

Når vi kommer frem til sommerferien, har vi truffet nogle af de vigtige overvejelser og forhåbentlig også beslutninger.

Mette Frederiksen (S)
Statsminister

Hvornår fremlægger regeringen et udspil til en plan for den grønne omstilling? Og hvornår bliver vi indkaldt til forhandlinger?

De spørgsmål fik Mette Frederiksen (S) adskillige gange i spørgetimen med statsministeren tirsdag, hvor både Radikales leder Morten Østergaard og Enhedslistens Pernille Skipper brugte taletiden på at fremstille regeringen som fodslæbende på klimaspørgsmålet.

Men Frederiksen gav ikke et klart svar på, hvornår regeringen giver sit bud på, hvordan Danmark kan reducere udslippet af drivhusgasser med 70 procent i løbet af ti år.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00