Friluftsformand vil ikke køres over: Regeringen skal skabe “reel dialog” med de lokale om nye naturparker

INTERVIEW: Grundig lokalinddragelse er alfa omega, når 15 nye naturnationalparker skal etableres. Hvis dialogen skrider, bliver det svært at sikre en bred opbakning, mener Friluftsrådets formand, Niels-Christian Levin Hansen.

Orienteringsløberne er blandt dem, der formentlig bliver hårdest ramt af de ændringer, som friluftslivet står overfor, vurderer Friluftsrådets formand, Niels-Christian Levin Hansen.
Orienteringsløberne er blandt dem, der formentlig bliver hårdest ramt af de ændringer, som friluftslivet står overfor, vurderer Friluftsrådets formand, Niels-Christian Levin Hansen.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Når 13 nye naturnationalparker skal planlægges og etableres, skal der drikkes dialogkaffe med lokale skovråd, brugerråd og andre organer med fingeren på pulsen, når det handler om konkrete områders naturforhold og friluftsliv.

Det mener Friluftsrådets formand, Niels-Christian Levin Hansen, som advarer politikerne mod at træffe beslutninger, der ikke er tilpasset den lokale virkelighed.

“Når de lokale selv er med til at indgå kompromisserne og pege på løsningerne, tror jeg også, at de får lettere ved at acceptere, at nogle ting er nødt til at ændre sig,” siger han og fortsætter:

0:000:00