Gjerskov: Grøn omstilling er et spørgsmål om tro

INTERVIEW: Vi skal tro på den grønne omstilling, hvis den skal blive til noget. Det er meldingen fra fødevareminister Mette Gjerskov (S), som efterlyser mere medspil fra landbrugets side.
Der er brug for en hjælpende og kontrollerende hånd fra regeringen, hivs den grønne omstilling skal blive til noget, siger fødevareminister Mette Gjerskov (S).
Der er brug for en hjælpende og kontrollerende hånd fra regeringen, hivs den grønne omstilling skal blive til noget, siger fødevareminister Mette Gjerskov (S). Foto: Rune Johansen
Per Bang Thomsen

Som regering har vi et ansvar i forhold til den grønne omstilling. Vi skal hjælpe den på vej. Derfor kommer vi til at stille nogle ekstra krav til virksomhederne og landbruget i de næste år.

Mette Gjerskov (S)
Fødevareminister
Fakta
TEMA

Grøn omstilling eller sort snak?

Der er meget snak om grøn omstilling. Men hvad er virkeligheden bag slagordene? Hvilke muligheder og problemer giver den grønne omstilling. Følg med i Altinget.dks interviewserie.

For fødevareminister Mette Gjerskov (S) er den grønne omstilling lidt af en trossag.

Det handler nemlig om at tro på, at den grønne omstilling af samfundet er mulig, og at den både kan skabe job og vækst samt sikre naturen og klimaet for de kommende generationer.

Det er den grundtro, som hun håber, når at smitte af på landbruget, fødevareindustrien og resten af danskerne, inden hun forlader sit ministerkontor og overdrager nøglerne til efterfølgeren.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00