Greenpeace: DONG-projekt strider mod EU-ret

NATURA-2000: Det er i strid med EU-reglerne, når DONG har fået en miljøgodkendelse til at kunne fyre mere med kul, mener Greenpeace og SF, som peger på, at VVM-undersøgelsen ikke tager højde for kviksølv-forurening af et Natura-2000-område.

Det er helt langt ude at give en miljøgodkendelse både til at fyre med mere kul og ikke mindst at give den til, at der bliver ledt mere kviksølv og flere tungmetaller ud i det omkringliggende miljø. Det er i strid med EU-reglerne.

Ida Auken (SF)
Miljøordfører

Miljøstyrelsen har givet miljøgodkendelse til, at DONG Energy må fyre mere med kul i fremtiden. Men det er helt i strid med EU-reglerne, mener Greenpeace.

Organisationen bakkes op af Peter Pagh, professor i miljøret, og Ida Auken, miljøordfører for SF. De mener, at godkendelsen bør trækkes tilbage, fordi det juridiske grundlag for godkendelsen er mangelfuldt.

"Den miljøvurdering, der er lavet, dokumenterer ikke, at den forøgede tungmetal-belastning ikke vil skade det sårbare Natura-2000-område, som ligger klos op ad Avedøre-værket. Derfor bør tilladelsen trækkes tilbage," siger Tarjei Haaland, klimamedarbejder i Greenpeace.

Også Ida Auken, som siden i sommer har stillet en lang række spørgsmål til miljøministeren om sagen, mener, at godkendelsen er forkert.

"Det er helt langt ude at give en miljøgodkendelse både til at fyre med mere kul og ikke mindst at give den til, at der bliver ledt mere kviksølv og flere tungmetaller ud i det omkringliggende miljø. Det er i strid med EU-reglerne," mener Ida Auken.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00