Debat

Gribskov: Natur er en naturlig del af vores oplevelsesøkonomi

DEBAT: Nationalpark Kongernes Nordsjælland er en vigtig del af vores kulturhistorie. Derfor drømmer vi om et nyt formidlingscenter, der kan tiltrække skoler og børnehaver, skriver Pernillle Søndergaard (G).  

Nationalpark Kongernes Nordsjælland blev ved indvielsen 29. maj 2018 den femte af sin slags. Her er det Dronning Margrethe og daværende miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) under den store åbning.  
Nationalpark Kongernes Nordsjælland blev ved indvielsen 29. maj 2018 den femte af sin slags. Her er det Dronning Margrethe og daværende miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) under den store åbning.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Pernille Søndergaard
Formand for Udvalget for Udvikling, By og Land i Gribskov Kommune.  Medlem af lokallisten Nyt Gribskov

Gribskov ligger blot 45 km fra Rådhuspladsen. Alligevel har vi i en del år oplevet, at vores erhvervsliv har ændret struktur til i højere grad at bestå af mindre håndværks- og servicevirksomheder samt detail.

Det er som om, at afstanden er mere end 45 kilometer, når vi taler om de lidt større virksomheder og de muligheder, de har set i Gribskov gennem de seneste 10 til 15 år.

På den baggrund er fokus for erhvervsstrategierne også vendt henimod, hvad Gribskov som kommune kan tilbyde indenfor oplevelsesøkonomien.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Læs også

Bliver anvendt rekreativt 
Nationalparken Kongernes Nordsjælland er i høj grad en kulturhistorisk nationalpark.

Naturnationalparken bliver i høj grad et add on til Gribskov. Det bliver urørt, vild skov med mulighed for en hidtil uset biodiversitet.

Pernille Søndergaard
Formand for Udvalget for Udvikling, By og Land i Gribskov Kommune

Gribskov er som sådan ikke en vild skov. Det er en af Danmarks ældste skove, men den bærer præg af klosteret og kongens magt i og med, at staten har anvendt skoven til skovdrift gennem flere hundrede år.

Naturnationalparken bliver i høj grad et add on til Gribskov. Det bliver urørt, vild skov med mulighed for en hidtil uset biodiversitet.

At der også skal gå græssende dyr i Gribskov med dertilhørende indhegning i skoven er nok mere en tilvæningssag. For Gribskov bliver i høj grad også anvendt rekreativt i form af eksempelvis ridning og vandreturisme. 

I Gribskov omfavner vi ethvert tiltag, der kan understøtte vores kommune, vores miljø, vores natur og naturligvis vores oplevelser i naturen.

Ikke afsat midler til formidling 
Hvis vi må drømme videre, så handler drømmen om formidling. For hvorfor skulle man lave en naturnationalpark, hvis vi ikke også anvender den til formidling?

Et naturformidlingscenter i forbindelse med Naturnationalparken vil betyde, at de 45 kilometer fra Gribskov til København vil være kort i forhold til en dagsudflugt for en skole eller en børnehave. 

Hvis vi skulle påpege en ting, så er det, at der netop ikke er afsat midler til formidlingen. Det ville ellers have været visionært at tænke det sammen. For uden formidling, ingen læring.

Gribskov har en fantastisk natur, og nu er der mere vild natur på vej.

Det er vi vilde med i Gribskov.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00