Grøn Vækst endnu en gang udskudt

GRØN VÆKST: Regeringens Grøn Vækst-plan bliver alligevel ikke offentliggjort i denne uge. Danmarks Naturfredningsforening frygter slækkede ambitioner.
Anders Jerking

Nu har Fogh forladt scenen, inden arbejdet er færdigt, og så bliver det lettere at slække på ambitionerne. Det er vi bekymrede over.

Ella Maria Bisschop-Larsen
Præsident, DN
Offentliggørelsen af regeringens Grøn Vækst-udspil er endnu en gang blev udskudt, erfarer Altinget.

Udspillet skulle være præsenteret i januar, men er siden blev udskudt adskillige gange. Før påske forlød det, at planen skulle fremlægges i denne uge, men nu er præsentationen på grund af ministerrokaden udsat - sandsynligvis til næste uge.

Stigende skepsis 
I Danmarks Naturfredningsforening frygter præsident Ella Maria Bisschop-Larsen, at statsminister-skiftet betyder, at regeringen slækker på ambitionerne for Grøn Vækst.

"Det var Anders Fogh Rasmussen, der først lovede en gigantisk naturplan som led i Grøn Vækst. Så har regeringen holdt os alle sammen hen uge efter uge og måned efter måned. Men Foghs prestige og hans grønne taler har gjort, at vi denne gang har troet på, at nu skete der noget for naturen. Vi kan stadig blive glædeligt overraskede, men jeg må indrømme, at som tiden går, bliver vi mere og mere skeptiske. Nu har Fogh forladt scenen, inden arbejdet er færdigt, og så bliver det lettere at slække på ambitionerne. Det er vi bekymrede over," siger hun.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00