Grønne organisationer frygter landbrugsnedskæringer

LANDBRUGSSTØTTE: Hvis EU-landene bliver ved med at skære i landbrugsstøtten, kan det gå ud over miljøet og naturen i Danmark. Det er meldingen fra Det Grønne Kontaktudvalg, få uger inden landbrugsbudgettet skal forhandles på plads.
Per Bang Thomsen

Det kan få alvorlige miljø- og naturmæssige konsekvenser, hvis EU's landbrugsstøtte bliver beskåret mere, end hvad der indtil nu er lagt op til.

Det er meldingen fra Det Grønne Kontaktudvalg under Det Økologiske Råd, som repræsenterer 18 af landets største grønne organisationer. I et brev til fødevareminister Mette Gjerskov (S) opfordrer de hende nu til at sikre, at beskæringer i støtten ikke vil ramme midlerne til natur- og miljøtiltag under landdistriktsprogrammet.

"Vi (er) meget bekymrede for de aktuelle udsigter til, at budgetforhandlingerne kan føre til uforholdsmæssigt store nedskæringer i søjle 2-midlerne, hvilket vil betyde et stort tilbageskridt for finansieringsmulighederne for miljø- og naturtiltag under CAP - på et tidspunkt, hvor der skal bruges mange penge til både Vand- og Naturplanerne," skriver Michael Leth Jess, vicedirektør i Danmarks Naturfredningsforening og talsperson for sagen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00