Grønne: Gjerskov nøler om muslingeskrab

MUSLINGER: Greenpeace og DN mener, at regeringen for længst burde have lagt en plan for et bæredygtigt muslingefiskeri i Limfjorden. Det er svært at finde den rette balance, lyder det fra fødevareministeren, der varsler en langsigtet plan til efteråret.
Mette Gjerskov nøler omkring muslingeskrab i Limfjorden, mener grønne organisationer.
Mette Gjerskov nøler omkring muslingeskrab i Limfjorden, mener grønne organisationer.Foto: coloubox
Hjalte T. H. KragesteenAnders Jerking

Der er ikke kommet en endelig afgørelse fra EU, men de giver ikke fuldstændigt rødt lys, så det handler om at finde en balance, som Kommissionen er med på, og som vi kan stå inde for.

Mette Gjerskov (S)
Fødevareminister

Det er ikke godt nok, at der endnu ikke ligger en plan for bæredygtigt muslingefiskeri, lyder det fra de grønne organisationer, alt imens fødevareminister Mette Gjerskov (S) igen har sat gang i muslingeskrabet i Limfjorden.

”Der burde være sat gang i en plan for lang tid siden. Fødevareministeren har hele tiden vidst, at muslingeskrabet går i gang i til efteråret, og med den holdning hun har udtryk til skrabet, da hun var i opposition, forstår jeg ikke, hvorfor hun nøler sådan,” siger Hanne Lyng Winther, havbiolog i Greenpeace.

Det er bestemt ikke første gang, at muslingefiskeriet i Limfjorden har ført til sammenstød mellem de grønne organisationer og den siddende regering. Allerede inden valget lå der således en åbningsskrivelse fra EU-kommissionen, der er bekymret for, om Danmark efterlever Natura 2000-bestemmelserne i Limfjorden.

0:000:00