Heunicke vil styrke indsatsen mod drab på vilde dyr

En ny rapport kommer med 18 forslag til, hvordan man kan gøre noget ved problemet med kriminalitet mod dyrelivet. Derfor har Magnus Heunicke igangsat en plan for, hvordan regeringen kan øge indsatsen mod faunakriminalitet.

Ulvedrab er det mest kendte eksempel på faunakriminalitet. Siden en 66-årige mand blev dømt for at skyde en ulv i 2018, har en forskergruppe fra Aarhus Universitet&nbsp;overvåget Danmarks ulvebestand og konstateret, at tre ulvepar er sporløst forsvundet fra området omkring Stråsø indenfor en kort årrække.<br>
Ulvedrab er det mest kendte eksempel på faunakriminalitet. Siden en 66-årige mand blev dømt for at skyde en ulv i 2018, har en forskergruppe fra Aarhus Universitet overvåget Danmarks ulvebestand og konstateret, at tre ulvepar er sporløst forsvundet fra området omkring Stråsø indenfor en kort årrække.
Foto: /ritzau/Lars Rasborg
Julie Schønning

Det skal være slut med forgiftede rovfugle, ulvedrab og ulovlig æggejagt. Derfor varsler miljøminister Magnus Heunicke (S) en plan for, hvordan man kan øge indsatsen mod kriminalitet mod sjældne eller truede dyrearter.

“Faunakriminalitet er uacceptabelt, og der er behov for, at vi sætter ind med en styrket indsats,” skriver han i et brev til en række organisationer.

Det sker samtidig med, at Miljøministeriet er kommet med en frisk rapport om faunakriminalitet, der gennemgår de juridiske rammer og kommer med 18 forslag til, hvordan man kan komme problemet til livs.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00