Høegh holder fast i bisfenol A-forbud

KEMI: Efter en ny undersøgelse afviser den europæiske fødevaresikkerhedsorganisation at ændre grænseværdien for bisfenol A, men fødevareminister Henrik Høegh (V) understreger, at det danske forbud mod bisfenol A står fast.
Anders Jerking

Vores forbud bygger på et studie, som ifølge danske eksperter, rejser usikkerhed om, hvorvidt selv små mængder bisfenol A har betydning for indlæringsevnen hos rotteunger. Derfor holder jeg fast i det midlertidige danske forbud.

Henrik Høegh (V)
Fødevareminister
Det midlertidige danske forbud mod bisfenol A i sutteflasker og andre produkter til småbørn står fast. Det understreger fødevareminister Henrik Høegh.

I sidste uge offentliggjorde den europæiske fødevaresikkerhedsorganisation, EFSA, en ny vurdering af bisfenol A og konkluderede, at der ikke er grund til at ændre på de gældende grænseværdier for stoffet.

Men den nye vurdering ændrer ikke på det danske forbud, siger Henrik Høegh.
"Vores forbud bygger på et studie, som ifølge danske eksperter, rejser usikkerhed om, hvorvidt selv små mængder bisfenol A har betydning for indlæringsevnen hos rotteunger. Derfor holder jeg fast i det midlertidige danske forbud", siger han i en pressemeddelelse.

EFSA's nye vurdering kan betyde, at EU-Kommissionen vil erklære det danske forbud for ulovligt. Sker det, så må Danmark rejse en sag ved EU-domstolen, mener SF.

0:000:00