Jacob Bjerregaard stopper som borgmester

EXIT: Fredericia-borgmesteren og formanden for KL’s Miljø- og Forsyningsudvalg, Jacob Bjerregaard, stopper som borgmester.

Jacob Bjerregaard (tv.) sammen med den tidligere overborgmester i København, Frank Jensen.
Jacob Bjerregaard (tv.) sammen med den tidligere overborgmester i København, Frank Jensen.Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Borgmester Jacob Bjerregaard (S) siger farvel til politik.

Det skriver han tirsdag aften på Facebook.

”Jeg er stolt og ydmyg over de 7 år, hvor jeg har fået lov til at tjene fredericianerne, og jeg har nydt hvert et sekund,” skriver han.

Her fremgår det også, at han har takket ja til et job i det private erhvervsliv, og at han stopper i dansk politik ved udgangen af januar 2021.

Jeg har nydt hvert et sekund.

Jacob Bjerregaard (S)
Borgmester, Fredericia

”Jeg er glad og stolt, fordi jeg har sagt ja tak til en enormt spændende stilling som Director i Advice A/S med opstart 1. februar 2021,” skriver han og fortsætter:

”Jeg kommer til at få et særligt ansvar for arbejdet med bæredygtighed og grøn omstilling, hvilket har fyldt mere og mere i min borgmestergerning de senere år – både i Fredericia og som formand for KL’s Miljø- og Forsyningsudvalg. Jeg ser meget frem til at blive en del af et kompetent og dedikeret team.”

Jacob Bjerregaard har været borgmester i Fredericia siden 2014. Inden da nåede han at sidde i Folketinget tre år. Efter kommunalvalget i 2017 blev han formand for KL’s Miljø- og Forsyningsudvalg, der dermed skal have ny formand.

 
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jacob Bjerregaard

Særlig rådgiver, skatteminister Jeppe Bruus (S)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2007)

0:000:00