Klima og miljø tæt på bundplacering

MÅLING: Forud for den kommende valgkamp er klima- og miljøpolitik langt nede på vælgernes dagsorden. Vi har en stor udfordring foran os, erkender Greenpeace.
Klima og miljø er langt nede på vælgernes dagsorden.
Klima og miljø er langt nede på vælgernes dagsorden.
Hjalte T. H. Kragesteen

Vi har åbenbart ikke været gode nok til at holde det her emneområde på dagsordenen, og derfor er det utroligt vigtigt, at vi gør det bedre i den begrænsede tid, der er tilbage, før at danskerne skal til stemmeurnerne

Tarje Haaland
Klima- og energimedarbejder, Greenpeace
Når krydset skal sættes ved det kommende folketingsvalg, er kun udenrigs- og EU-politik mindre vigtigt for vælgerne end klima og miljø. Og det er simpelthen ikke godt nok, mener Greenpeace, der både retter kritikken indad og mod politikerne på Christiansborg.

Ny meningsmåling foretaget af A&B Analyse for Altinget viser, at færre end hver femte dansker anser klima- og miljøpolitik for vigtige emner i en kommende valgkamp. I målingen har svarpersonerne haft mulighed for at sætte kryds ved tre politikområder, som de anser som vigtigst. Og her ender klima og miljø på en 8. plads ud af 10, ved at blive anset som vigtig for 18,5 procent af danskerne.

Målingen viser, at danskerne går langt mere op i økonomisk politik og arbejdsløshed, som topper listen med henholdsvis 60,4 og 51,5 procent . Men også områder som skattepolitik, kriminalitet og udlændingepolitik er vigtigere for danskerne.

Et væsentligt område
Greenpeace er utilfreds med resultatet, som de ikke mener afspejler, hvor væsentlige de forskellige områder i virkeligheden er .

Dokumentation

Spørgsmålet lød: Hvilke områder anser du for vigtigst ved det kommende folketingsvalg? (sæt tre krydser ud af følgende ti muligheder)

Økonomisk politik  60,4% 
Arbejdsløshed51,5%
Sundhed 39,9%
Folkeskole29,7%
Kriminalitet 25,7%
Udlændinge 24,2% 
Skat 22,8%
Miljø og klima18,5%
Udenrigs- og forsvarspolitik6,5% 
EU4,2%

Meningsmålingen er gennemført på nettet af A&B Analyse for Altinget.dk på baggrund af 1098 politisk repræsentativt udvalgte svarpersoner. Målingen er gennemført i perioden 12/5 - 17/5.


  


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00