Om  
Sebastian Mernild

Klima- og polarforsker til Norge

Sebastian H. Mernild, der til daglig forsker i klimaforandringers indvirkning på blandt andet gletschere, rykker nu til Norge for at blive professor ved University College Sogndal.

Sara Ridder

Klima- og polarforsker Sebastian H. Mernild tiltræder 1. april som professor i Climate Change og Glaciologi i Norge ved University College Sogndal. Han bliver samtidig tilknyttet det Antarktiske forskningsprogram i Chile som forskningsleder og -koordinator.

Sebastian H. Mernild har en lang karriere bag sig i både Danmark og udlandet, hvor han har arbejdet med klimaforandringer i Grønland og med Arktis og Antarktis. Han beskæftiger sig med videnskabelige problemstillinger, der omhandler klimaforandringer og disses indvirkning på isskjolde, iskapper, gletschere og sne- og hydrologiske processer.

Mernild har senest været ansat som forskningsleder ved Center for Scientific Studies i Chile og har tidligere arbejdet som klima- og polarforsker i USA på Los Alamos National Laboratory og ved International Arctic Research Center, University of Alaska Fairbanks. I 2009 havde SF en aftale med Sebastian H. Mernild om, at han som førende klimaforkser skulle holde partiet ajour med forskningsresultater inden for klimaområdet frem mod klimatopmødet i december 2009. 

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00