Kommissionens CAP-forslag udskudt

CAP: Kommissionens lovforslag til en ny landbrugspolitik i EU er blevet udskudt til efteråret. Fødevareminister Henrik Høegh (V) er skuffet.
EU-kommissionens lovforslag til en ny fælles landbrugspolitik i EU er blevet udskudt til oktober. Fødevareminister Henrik Høegh (V) er skuffet.
EU-kommissionens lovforslag til en ny fælles landbrugspolitik i EU er blevet udskudt til oktober. Fødevareminister Henrik Høegh (V) er skuffet.
Peter Baggesgaard Hansen

Jeg er skuffet. Vi ville gerne lave det færdigt under vores formandskab, men det kommer til at blive svært nu.

Henrik Høegh (V)
Fødevareminister
Fakta
Den 18. november: EU-Kommissionen offentliggjorde sin CAP-meddelelse. 

Oktober 2011: EU-Kommissionen fremlægger sit lovforslag.

2012: Lovforslaget skal behandles i Europa-Parlamentet og i Ministerrådet, som skal vedtage reformen i fællesskab. Danmark har EU-formandskabet i første halvdel af året. 

2014: Den nye fælles landbrugspolitik træder i kraft.

Næste skridt på vejen mod en reform af EU's fælles landbrugspolitik er Kommissionens lovforslag, som ligger i forlængelse af det udspil, som Kommissionen udsendte i november 2010. Lovforslaget skulle efter planen være kommet til juli, men er nu blevet udskudt til oktober.

Det fremgår af en meddelelse fra Rådet, som blev udsendt i torsdags.

Dansk formandskab under pres
Reformen skal træde i kraft i 2014, og som EU-formandsland i første halvdel af 2012 spiller Danmark en nøglerolle på vejen mod en aftale.

0:000:00