Kommuner afventer Naturstyrelsen

VANDPLANER: Landbruget og Venstre kritiserer, at miljøministeren skubber ansvaret for vandløbene videre til kommunerne. Men kommunerne tager det roligt.
Anders Jerking
Vandløbs-indsatsen bliver ikke lavet helt om, når vandplanerne igen skal i høring. Derfor vil der optræde vandløb i planerne, hvor kommunernes efterfølgende konsekvensvurdering vil vise sig, at det alligevel ikke kan betale sig at lave en indsats. Det forklarede miljøminister Ida Auken (SF) på et et samråd før jul.

Aukens plan blev mødt med kritik fra Landbrug & Fødevarer, der mener, at Auken med det samme burde ændre hele vandløbsindsatsen, så de flade vandløb bliver taget helt ud af planerne i stedet for at overlade vurderingen til kommunerne.

"Ministeren er i gang med at bede kommunerne om at lave nye vandplaner, men det er staten, som laver vandplanerne. Den opgave kan miljøministeren ikke tørre af på kommunerne," sagde Flemming Nør-Pedersen, direktør i Landbrug & Fødevarer, efter samrådet til Altinget.dk.

Også Venstres miljøordfører, Henrik Høegh, er i et debatindlæg på Altinget.dk kritisk over for ministerens planer. Han mener, at en række vandløb burde tages ud af planerne inden den nye høring.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00