Kommuner kræver penge til naturplaner

ØKONOMI: I kommuneforhandlingerne mellem staten og kommunerne kræver KL ekstra penge til naturplanerne. Hvis der ikke kommer flere penge, må kommunerne droppe eksisterende naturtiltag, advarer KL.
Foto: Rødovre Kommune
Anders Jerking
Der skal flere penge på bordet, når de 246 naturplaner skal føres ud i livet. Sådan lyder meldingen nu fra KL, der i disse dage forhandler om næste års økonomiaftale mellem stat og kommuner.

Kommunerne skal næste år i gang med at realisere de 246 statslige naturplaner, som skal beskytte Natura 2000-områderne. Men staten har ikke sat ekstra penge af til indsatsen, og det vil tvinge kommunerne til at tage pengene fra den natur, som ikke er en del af naturplanerne, advarer KL.

"Det betyder, at kommunerne er nødt til at opgive meget af den borgernære natur som vandrestier og friluftsliv, som en masse mennesker har glæde af. I stedet er kommunerne tvunget til at bruge pengene på Natura 2000-områderne, som ligger langt fra beboelse, men hvor kun frøer og planter titter frem. Hvis vi skal levere indsatsen for de midler, der allerede er til rådighed, vil den borgernære natur bøde. Og så vil jeg nødig være den klokkefrø, der kommer til at hoppe uden for et Natura 2000-område," siger KL-formand Erik Nielsen i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00