Krav om flere veje og faste CO2-mål

TRAFIK: Der var god stemning og meget forskelligt rettede krav, da finansministeren inviterede til første møde om trafikforhandlingerne.
Foto: Colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi mener, det er meget problematisk, at regeringen har droppet en række oplagte vejprojekter for eksempel ved Kalundborg, hvor landets næststørste industrihavn er. Der er mange yderkantsområder, hvor man ikke får gavn af opprioriteringen af jernbanerne mellem København og Aalborg.

Kim Christiansen
(DF)

Dansk Folkeparti ser gerne flere veje i den endelige investeringsplan. SF og De Radikale presser på for, at der i forbindelse med investeringsplanen bliver sat et fast og bindende reduktionsmål for transportsektoren.

Det er to af yderkravene til det indledende møde om de kommende forhandlinger om den trafikale investeringsplan, der går i gang - sådan rigtigt - efter jul.

I det seneste år har det bølget frem og tilbage med rygter om, hvorvidt det vil blive et bredt eller et smalt forlig om investeringsplanen. Men trafik- og finansordførerne fra alle partierne var dog indbudt med en undtagelse - Enhedslisten.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00