KTC: Vandløbsloven skal ændres

VAND: Hvis målene i vandrammedirektivet skal nås, så skal vandløbsloven ændres, mener KTC. Ekspert bakker op, mens Naturstyrelsen tøver.
Der er behov for en ændring af vandløbsloven, mener KTC. Spørgsmålet om en revision af loven var onsdag til debat på Christiansborg.
Der er behov for en ændring af vandløbsloven, mener KTC. Spørgsmålet om en revision af loven var onsdag til debat på Christiansborg. Foto: colourbox
Anders Jerking
Det er nødvendigt at ændre vandløbsloven, hvis målene i vandrammedirektivet skal nås inden for en overskuelig tid. Det mener Kommunalteknisk Chefforening (KTC).

"Det kan ikke lade sig gøre at få god økologisk tilstand i vandmiljøet, hvis man ikke ændrer loven," siger Flemming Lehbert Sørensen, formand for KTC's faggruppe for natur og overfladevand.

Han deltog onsdag i en høring på Christiansborg om behovet for at revidere vandløbsloven. Loven blev senest ændret i 1982, og dengang blev det slået fast, at formålet med at vedligeholde vandløb er, at "det enkelte vandløbs skikkelse eller vandføringsevne ikke ændres."

KTC mener, at denne paragraf fastholder status quo, og slet ikke harmonerer med vandrammedirektivets mål om at forbedre vandmiljøets tilstand.

0:000:00