Debat

KU-forskere præciserer

PRÆCISERING: KU-forskere præciserer formulering om, at Bjarne Brønserud skulle være tilknyttet Bæredygtigt Landbrug.

Hjalte T. H. Kragesteen

Download foto i høj opløsning

Daglig redaktør af Altinget: miljø

Tidligere journalistpraktikant på Altinget.dk (2011/2012). Under praktiktid tilknyttet Altinget: transport, Altinget: miljø, Altinget: energi & klima samt Altinget: fødevarer.

Uddannet cand.comm. i journalistik fra Roskilde Universitet (RUC).

Mail: hjalte@altinget.dk

Vis mereIcon / Direction / Dropdown
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Bo Jellesmark Thorsen og Jesper Sølver Schou
Henholdsvis professor, institutleder og lektor, sektionsleder ved Institut for Fødevare og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet.

I artiklen ”KU-forskere: CBS-rapport om landbrugets rammevilkår er ubrugelig” offentliggjort på Altinget d. 24. august 2016, fremfører vi en kritik af en rapport offentliggjort fra CBS 2. august 2016, med Troels Troelsen (CBS) listet som eneste forfatter. Kritikken går på konkrete, alvorlige faglige mangler i rapporten samt på potentielle problemer med uafhængighed, armslængde og anerkendte principper for forfatterskab. I artiklen skriver vi blandt andet:

”Det fremgår også, at Torben Vagn Rasmussen er ansvarlig for indsamling af betydelige dele af de data, der er anvendt som grundlag for analyserne. Det fremgår af fodnoter, at centrale delanalyser er udført af Bjarne Brønserud, som ligeledes tilknyttet Bæredygtig Landbrug.”

Bjarne Brønserud har henvendt sig til Københavns Universitet og blandt andet påpeget, at ordet ’tilknyttet’ kan læses sådan, at han skulle være ansat af Bæredygtigt Landbrug. Bjarne Brønserud anfører, at han i arbejdet med CBS-rapporten arbejdede for Troels Troelsen, CBS.

Vi anerkender, at den korte formulering ’tilknyttet Bæredygtigt Landbrug’ kan fortolkes bredere end tilsigtet. Derfor kan det være på sin plads med en præcisering af hvad vi mente med denne vending, således at delsætningen", som ligeledes er tilknyttet Bæredygtig Landbrug”, erstattes med følgende præcisering”, der i de seneste tre årsberetninger fra Bæredygtigt Landbrug er fremhævet som allieret og samarbejdspartner”.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion