Landbrug: Fejl bør stoppe vandløbs-indsats

VANDLØB: Efter Naturstyrelsen har erkendt fejl i udpegning af vandløb, vil Landbrug & Fødevarer have standset dele af vandløbs-indsatsen i vandplanerne. Folketinget diskuterer vandløb torsdag.
Foto: colourbox
Anders Jerking
Store dele af vandløbs-indsatsen bør stilles i bero.
Det mener Landbrug & Fødevarer, efter at Naturstyrelsen har konstateret, at der er fejl i udpegningen af vandløbene i vandplanerne.

Den konkrete sag drejer sig om de syv vandløb, der indgår i den retssag, som Landbrug & Fødevarer og fire landmænd har anlagt mod staten. Naturstyrelsen har nu undersøgt vandløbene og måtte mandag erkende, at to af de syv vandløb ikke er naturlige, men kunstigt anlagte. Styrelsen understreger dog, at der er tale om en fejlvurdering af vandløbene, ikke en fejlvurdering af reglerne.

Men fejlene bør få konsekvenser, mener Niels Peter Nørring, direktør for Miljø & Energi, Landbrug & Fødevarer:

"Naturstyrelsen bør anerkende, at hele arbejdet omkring vandløbsindsatsen ikke er kørt rigtigt, og derfor bør man undlade at gennemføre den planlagte indsats på en lang række vandløb," siger han og mener, at fejlene skal føre til, at man i første planperiode nøjes med at gennemføre en indsats i de vandløb, som er ægte naturlige, og hvor der vil være en reel miljøeffekt.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00