Debat

Landbrug & Fødevarer: Den danske økologi kræver langsigtede løsninger

DEBAT: Det Økologiske Erhvervsteam har præsenteret 25 anbefalinger, der bør danne grundlag for en solid, langsigtet og visionær økologi-aftale på tværs af Folketingets partier, skriver Kirsten Lund Jensen, økologichef i Landbrug & Fødevarer. 

Set med erhvervets øjne er det 25 stærke anbefalinger, der er lige til at gå ombord i, uanset om man er blå eller rød, regering eller opposition, skriver Kirsten Lund Jensen.
Set med erhvervets øjne er det 25 stærke anbefalinger, der er lige til at gå ombord i, uanset om man er blå eller rød, regering eller opposition, skriver Kirsten Lund Jensen.Foto: Pressebillede
Kristian Tolbøll
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Kirsten Lund Jensen
Økologichef i Landbrug & Fødevarer

Det økologiske erhverv i Danmark har brug for, at der tænkes langsigtet og visionært i dansk økologipolitik. Derfor har vi fra Landbrug & Fødevarers side også kastet rigtig mange kræfter ind i arbejdet i det Økologiske Erhvervsteam, som blev nedsat af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i foråret 2016.

Teamet er nu er udkommet med 25 økologiske anbefalinger, der skal styrke en markedsdrevet økologisk sektor og skabe vækst og udvikling i hele Danmark. 

Set med erhvervets øjne er det 25 stærke anbefalinger, der er lige til at gå ombord i, uanset om man er blå eller rød, regering eller opposition. 

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Vi håber, der vil være et stort antal anbefalinger, som kan danne grundlag for en solid og visionær økologi-aftale på tværs af folketingets partier. Det er et ønskescenarie for os at få en stabil politisk aftale, der nyder bred opbakning i Folketinget og samtidig rækker mere end et enkelt år frem. 

Behov for bred politisk aftale 
Særligt er der i forhold til økologiforskningsindsatsen brug for, at der bliver taget ansvar for en fortsat prioritering – både fra regeringen og i oppositionen.

Der har flere år i træk været sparet på økologiforskningen, hvilket er dybt problematisk, når vi samtidig oplever en massiv vækst i økologien, der kalder på behov for endnu mere viden og faglig udvikling. 

Men der er også andre centrale anbefalinger, som vi mener, må være i alle politikeres interesse at arbejde for at få gennemført, hvis de vil understøtte udvikling af økologien i Danmark - uanset hvilken partifarve man har.

Derfor har Landbrug & Fødevarer også givet bolden op til økologi-debat på Folkemødet, hvor vi har sat miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) samt landbrugs- og miljøordfører Maria Gjerding fra Enhedslisten stævne for at høre, hvilke af Økologisk Erhvervsteams anbefalinger de hver især vil give håndslag på at indføre i dansk økologipolitik. 

Vi håber, det kan blive startskuddet til en politisk samtale, der - henover de kommende måneder - kan udmønte sig i en ny, bred aftale i dansk økologipolitik.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Esben Lunde Larsen

Senior landbrugsspecialist, Verdensbanken, fhv. miljø- og fødevareminister, uddannelses- og forskningsminister og MF (V)
cand.theol. (Københavns Uni. 2008), ph.d. (Københavns Uni. 2013)

Kirsten Lund Jensen

Økologichef, Landbrug & Fødevarer, bestyrelsesmedlem, ICROFS
cand.oecon.agro. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 2007)

0:000:00