Lene E. favorit foran Connie som ny K-leder

MÅLING: Efter uroen om Bendt Bendtsen som K-leder peger måling på Lene Espersen som svag favorit som ny leder foran Connie Hedegaard.
Henrik TheilRasmus Nielsen
KU's udmelding onsdag om et behov for konservativt formandsskifte vækker ikke genklang hos vælgerne. Både konservative kernevælgere og vælgere med anden politisk orientering vurderer Bendt Bendtsen som en leder, der har gjort det godt.

Analyseinstituttet Megafon spurgte for TV 2 samme dag som KU's udmelding, hvad vælgerne mener om Bendt Bendtsen som formand og efter deres vurdering af de to kronprinsesser justitsminister Lene Espersen og miljøminister Connie Hedegaard. 1.593 repræsentativt udvalgte vælgere indgår i målingen.

Selv om Bendt Bendtsen er urørlig som partileder de nærmeste år, har ugens uro sat fornyet fokus på, hvem af partiets to kronprinsesser der har størst opbakning som ny formand. På weekendes KU-landsmøde stemte to tredjedele af de ungkonservative på Lene Espersen mod en tredjedel af prøvevalgets stemmer til Connie Hedegaard.

VKO-vælgere og unge foretrækker Lene
Megafon-målingen giver ligeledes flere steder et lille forspring til Lene Espersen. Knapt en tredjedel (29 pct.) af alle vælgere foretrækker Bendt Bendtsen som leder af De Konservative, mens tallene for Lene Espersen er 23 pct. og for Connie Hedegaard 22 pct. En fjerdedel af vælgere svarer enten "ved ikke" eller "ingen af de tre".

0:000:00