Debat

L&F: Ny husdyrlov vil styrke produktionen

DEBAT: En ny husdyrlov er på vej - og det er en lov, der vil give både større fleksibilitet og forbedre Danmarks konkurrenceevne og produktivitet. Derfor er der brug for handling nu, selvom det er en kompleks sag, skriver Lars Hvidtfeldt fra Landbrug & Fødevarer.

Foto: Landbrug & Fødevarer
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Lars Hvidtfeldt
Viceformand i Landbrug & Fødevarer

Om kort tid får Danmark en ny husdyrlov. Det er en lov, som Landbrug & Fødevarer har kæmpet en hård kamp for, og det er derfor utrolig glædeligt, at vi ender med et resultat, som vil gøre det smidigere og enklere at udvikle produktionen i Danmark. Vi får en husdyrregulering, som byder på langt større fleksibilitet, og som forbedrer vores konkurrenceevne og produktivitet.

Husdyrproduktionen udgør grundlaget for rigtigt mange arbejdspladser i landdistrikterne, ikke kun på landbrugene, men også i følgeindustrier som for eksempel mejerier, slagterier, håndværkere og vognmænd.

Stabilitet og forudsigelighed
Den nye lov vil sikre en tiltrængt stabilitet og forudsigelighed, hvilket vil gøre det mere attraktivt og trygt at foretage investeringer i sektoren. Og det giver på alle måder god mening at styrke mulighederne for at producere i Danmark, hvor vi har en meget lav miljø- og klimabelastning per liter mælk og kilo kød, som landmændene producerer.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Betænkningen til loven, som netop er offentliggjort på folketingets hjemmeside, giver nogle vigtige signaler om at fortsætte med innovation og omstillingsevne, hvilket er en helt central del af de danske landmænds DNA.

De nye generelle regler gør det nemt, men der skal være mulighed for at afvige fra de generelle regler, hvis man vil gå egne veje med nye eller anderledes produktionssystemer.

Vi har fuld forståelse for, at dette er et meget komplekst lovforslag, men der er brug for handling nu, så vi kan få givet den danske husdyrproduktion et tiltrængt boost.

Lars Hvidtfeldt
Viceformand i Landbrug & Fødevarer

Brug for handling nu
I Landbrug & Fødevarer har vi noteret os, at hovedelementerne i den nye husdyrregulering er i overensstemmelse med både Aftale om Vækstplan for Fødevarer fra 2014 og de tidligere anbefalinger fra Husdyrreguleringsudvalget og Natur- og Landbrugskommissionen.

Disse elementer var der stor opbakning til fra politikerne. Derfor bør der også være basis for, at den nye Husdyrlov bliver båret gennem folketinget af et meget bredt flertal.

Vi har fuld forståelse for, at dette er et meget komplekst lovforslag, men der er brug for handling nu, så vi kan få givet den danske husdyrproduktion et tiltrængt boost.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Hvidtfeldt

Formand for Videncentret for Landbrug og Lolland-Falsters Folketidende, godsejer, Gl. Kirstineberg
cand.agro. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1995)

0:000:00