Debat

L&F: Vi skal sikre landbrug og natur lokalt

REPLIK: Politikernes stigende regulering af natur- og miljøområdet er ikke nødvendigvis favorabel. Der er behov for lokale initiativer, som sikrer både naturen og landbruget, skriver viceformand for Landbrug & Fødevarer, Lone Andersen. 

Foto: Pressefoto
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Lone Andersen
Viceformand for Landbrug & Fødevarer

Det er positivt at læse Carsten Bachs (LA) indlæg på Altinget, hvor han opfordrer til, at der skal findes flere gode løsninger for natur og landskab lokalt og ikke kun inde på Christiansborg.

Hos Landbrug & Fødevarer oplever vi nemlig desværre, at lovgivning og kontrol, der skal beskytte naturen, ikke altid tjener dette formål. Vi ser derimod ofte, at lovgivningen spænder ben for udviklingen inden for både landbrug og natur.  

Det skal dog også nævnes, at fødevare- og landbrugspakken har været et stort skridt i den rigtige retning for landbruget.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Men mange landmænd oplever, at naturen kan være en stopklods, når der skal udvikles på landbrugsbedrifterne. Derfor er det også vigtigt for Landbrug & Fødevarer, at vi fortsat kan fastholde og udvikle et moderne og konkurrencedygtigt landbrug, hvor der også er plads til at beskytte og udvikle naturen.

Vi har en forpligtigelse til at beskytte og bevare vores fælles natur, og derfor er det helt afgørende, at vi finder nogle løsninger, som sikrer både naturen og landbruget.

Hos Landbrug & Fødevarer oplever vi desværre, at lovgivning og kontrol, der skal beskytte naturen, ikke altid tjener dette formål. Vi ser derimod ofte, at lovgivningen spænder ben for udviklingen inden for både landbrug og natur. 

Lone Andersen
Viceformand for Landbrug & Fødevarer

Derfor ser Landbrug & Fødevarer også meget positivt på Naturpakkens initiativ om at undersøge mulighederne for at lave erstatningsnatur, da det vil give mulighed for en langt mere fleksibel naturforvaltning lokalt. 

Netop erstatningsnatur er derfor også blandt de emner, som Landbrug & Fødevarer satte på dagsordenen ved Naturmødet, der blev afholdt i Hirtshals torsdag og fredag i sidste uge.

Vi håber, at vi via debat og dialog på tværs af organisationer, interessenter og politikere kan være med til at sætte fokus på flere lokale initiativer, der kan være til gavn for både natur og landmænd.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lone Andersen

Viceformand for Landbrug & Fødevarer, formand for Familielandbruget og Copa-Cogega's arbejdsgruppe for økologi, gårdejer
Borris Landbrugsskole 1981

0:000:00