Se Sikandar Siddique præsentere sit nye partis mærkesager og kandidater

TV: Uffe Elbæk og tre andre tidligere Alternativet-medlemmer er klar med et nyt parti. Leder Sikandar Siddique præsenterer partiets mærkesager og de første folketingskandidater ved et pressemøde. Se det her.

"Jeg står her i dag for at præsentere Danmarks nye klimaansvarlige og antiracistiske parti. Partiet har navnet Frie Grønne, Danmarks nye venstrefløjsparti."

Sådan indleder medlem af Folketinget og nu partileder Sikandar Siddique pressemødet mandag, hvor han fortæller om sit og de tre andre tidligere Alternativet-medlemmers nye projekt. Se hele pressemødet i videoen ovenfor.

Her er Frie Grønnes mærkesager
Siddique fortæller, at partiet har fem fokusområder:

1. Naturen er hellig
2. Mangfoldighed er ilt for samfundet
3. Kunsten og kulturen er samfundets sjæl
4. Civilsamfundet er demokratiets immunsystem
5. Fremtidens økonomi er grøn, feministisk og demokratisk

Et frontalangreb
Det nye venstrefløjsparti vil arbejde kompromisløst og nærmest "kynisk", siger Sikandar Siddique. Frie Grønne vil ikke indgå kompromiser om klimaet og vil derfor ikke indgå i almindelige forhandlinger og aftaler.

"Frie Grønne er et frontalangreb på status quo. På de store virksomheder, der udleder alt, alt for meget CO2. På bankerne, der snyder og bedrager. På de, der ødelægger vores natur. På de, der undertrykker og er racistiske. På de, der bliver rigere og rigere på bekostning af vores børn og børnebørns fremtid.  
Til alle jer vil jeg bare sige: I har noget at frygte. For Frie Grønne kommer til at gå benhårdt efter jer. Vi kommer til at udfordre jer. Vi kommer til at bekæmpe jer. Og vigtigst: Vi kommer til at rykke jer," siger partilederen ved pressemødet.

Forrige artikel Ny fast klummeskribent på Altinget Miljø Ny fast klummeskribent på Altinget Miljø Næste artikel Siddique kæmper imod splittelse, men deler selv vandene Siddique kæmper imod splittelse, men deler selv vandene