Manglende trappemodel tegner klimafronter

TAKSTFINANSIERING: Trappemodellen for virksomheders spildevandsbetaling, som skulle få oppositionen til at acceptere nye regler for finansiering af klimatilpasning, lader vente på sig. Folketinget er splittet i forsøget på at redde danskernes kældre.
Henrik Høegh (V) fik ikke den trappemodel for spildevandsbetaling, som han følte at være stillet i udsigt. Derfor kan Venstre ikke støtte nyt forslag om finansiering af klimaløsninger.
Henrik Høegh (V) fik ikke den trappemodel for spildevandsbetaling, som han følte at være stillet i udsigt. Derfor kan Venstre ikke støtte nyt forslag om finansiering af klimaløsninger.Foto: ft.dk
Klaus Ulrik Mortensen

Vi ser stadig nærmere på anbefalingerne fra vækstteamet om blandt andet en trappemodel. Jeg forventer, at vi udkommer med en holdning til spørgsmålet i relativ nær fremtid.

Ida Auken
Miljøminister
Dokumentation
En opgørelse fra Naturstyrelsen viser, at spildevandstaksterne generelt er lavere i forsyninger, hvor store vandforbrugere udgør en stor andel af vandforbruget.

Højest er taksterne på Samsø med 68 kr/m3, mens Lolland og Vordingborg følger efter med 55 og 53 kr/m3.

Lavest er taksterne derimod på Frederiksberg med blot 14 kr/m3. København følger med 20 kr/m3, mens Rødovre og Esbjerg begge afkræver kunderne 23 kr/m3.


0:000:00