Om  
Mette Gjerskov
Kasper Roug
Birgitte Vind

Mette Gjerskov på vej tilbage til Christiansborg efter længere tids sygdom

Socialdemokratiets tidligere miljø- og verdensmålsordfører, Mette Gjerskov, er på vej tilbage til Christiansborg, efter hun i september blev nødt til at sygemelde sig.

Mette Gjerskov har været sygemeldt siden september sidste år, men er nu klar til at stille op til Folketinget, når der bliver udskrevet valg senest foråret 2023.
Mette Gjerskov har været sygemeldt siden september sidste år, men er nu klar til at stille op til Folketinget, når der bliver udskrevet valg senest foråret 2023.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Cindy Shummontien Green

Mette Gjerskov er enstemmigt genvalgt som folketingskandidat for Socialdemokratiet efter længere tids sygdom.

Det skriver hun selv på sin Facebook.

Mette Gjerskov sygemeldte sig tilbage i september 2021 på grund af længerevarende smerter i kroppen forud for, at hendes milt bristede. 

Det medførte en mindre ordførerrokade i partiet, hvor Brian Bressendorff trådte ind som suppleant i Folketinget. Mette Gjerskovs ordførerskaber gik til Kasper Roug og Birgitte Vind som henholdsvis miljøordfører og verdensmålsordfører.

Nu er hun klar til at komme tilbage til Christiansborg, efter hun lørdag 2. april blev genvalgt i Roskildekredsen.

"Jeg gør hvad jeg kan for at komme tilbage så hurtigt som muligt, selvom det tager lidt tid endnu. Jeg savner jer alle sammen, savner samtaler, diskussioner og den daglige kamp for en bedre, fredeligere og grønnere klode. Og som mange nok har regnet ud for længst: Jeg keder mig! Jeg trives langt bedre i en travl politisk hverdag end nu, hvor jeg primært må nøjes med at passe på mig selv," skriver Mette Gjerskov.

Mette Gjerskov har været valgt til Folketinget siden 2005, hvor hun har bestredet en række tillidsposter, heriblandt udviklingsordfører, klima- og energiordfører og senest miljø- og verdensmålsordfører.

Derudover var hun minister for fødevarer, landbrug og fiskeri i perioden 2011-2013 under Helle Thorning-Schmidts regering.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Gjerskov

MF (S), ordfører for miljø og verdensmål
cand.agro. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1993)

Kasper Roug

MF (S), næstformand i Erhvervsudvalget og Miljø- og Fødevareudvalget
cand.scient.soc. (Roskilde Uni. 2010)

Birgitte Vind

MF (S)
Lærer (Jelling Seminarium 1989)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024