Miljøministeriet overtager to fugleområder

NATURBESKYTTELSE: Agger og Harboøre Tange, der hidtil er blevet administreret af Kystdirektoratet, bliver overtaget af Miljøministeriet. Det sker for at forbedre forholdene for fuglene i områderne.

Miljøministeriet overtager ejerskabet og driften af Agger og Harboøre Tange, som ligger ved Limfjorden.
Områderne, der begge er udpeget som internationale naturbeskyttelsesområder, også kaldet Natura 2000-områder, har indtil nu været drevet af Kystdirektoratet. Direktoratet har dog ikke længere brug for områderne i forbindelse med dets arbejde med havdiger og derfor er det, ifølge miljøminister Karen Ellemann (V), mere rationelt, at en naturmyndighed får ansvaret for Natura-2000 områderne.

Med det nye ejerskab vil der komme større fokus på beskyttelsen af områderne og de truede dyrearter, der lever der, fortæller Ellemann i en pressemeddelelse.
"Nu vil vi især fokusere på at forbedre forholdene for truede engfugle som engryler, brushøns og store kobbersnepper. Vi skal have kvæg ud og gnave højt græs og buske ned, så der igen bliver plads til fuglene. Og vi hæver vandstanden flere steder, så der igen kommer masser af små insekter, som fuglene kan leve af. Samtidig vil vi sikre bedre adgangsforhold for folk, der ønsker at opleve naturen på de to tanger," siger Ellemann i pressemeddelelsen.

Miljøministeriet varetager i forvejen driften af arealer i nærheden af tangene, bl.a. ligger Agger Tange i Nationalpark Thy, hvor Miljøministeriet ejer 2/3 af arealerne. Kystdirektoratet vil stadig have adgang til de to områder for at kunne udføre kystbeskyttelsesarbejde.

0:000:00