Miljøvismand: Klima-topmødet sætter kursen

INTERVIEW: Den nye miljøvismand forventer, at det globale klima dominerer miljødebatten, indtil topmødet i 2009 er overstået.
Hele ledelsen af Det Økonomiske Råd og Det Miljøøkonomiske Råd. Fra højre mod venstre professor Eirik Schrøder Amundsen, professor Jan Rose Skaksen, professor Michael Rosholm, professor og overvismand Peter Birch Sørensen samt længst væk sekretariatschef Lars Haagen Petersen.
Hele ledelsen af Det Økonomiske Råd og Det Miljøøkonomiske Råd. Fra højre mod venstre professor Eirik Schrøder Amundsen, professor Jan Rose Skaksen, professor Michael Rosholm, professor og overvismand Peter Birch Sørensen samt længst væk sekretariatschef Lars Haagen Petersen.Foto: Altinget
Henrik Theil
Fakta

Eirik Schrøder Amundsen

Professor i miljø- og naturressourceøkonomi ved Fødevareøkonomisk Institut, Københavns Universitet siden 2006. I perioden 1992 - 2006 professor i samfundsøkonomi ved Universitetet i Bergen.

Han er tilknyttet CESSA netværket, det Nordiske Energiforskningsprogram og tidligere også SNS.

Eirik S. Amundsen er født i 1949, cand.polit. fra Universitetet i Bergen i 1976, og Dr. és.- sci. écon, Paris Universitet (Panthéon - Assas), 1988.

Har ved flere lejligheder været på længerevarende ophold i udenlandske forskermiljøer, blandt andre ved Stanford University, CEPREMAP Paris, UC Berkeley og Universitetet i München.  

Leder af forskerskolen AECON. De væsentligste forskningsområder er miljø- og naturressourceøkonomi og energiøkonomi; herunder økonomiske virkemidler.


Kilde: Det Økonomiske Råd m.fl

Professor Eirik Schrøder Amundsen bliver Danmarks nye miljøvismand, når han indtræder i Det Økonomiske Råds formandskab (de økonomiske vismænd) 1. juli 2007.

Udnævnelsen er en konsekvens af sammenlægningen af Institut for Miljøvurdering (tidligere ledet af Bjørn Lomborg, red.) med Det Økonomiske Råd, så der fremover bliver både Det Økonomiske Råd og Det Miljøøkonomiske Råd. Den nye vismand er norsk og har beskæftiget sig med samspillet mellem økonomi og miljø både på universitet i Bergen og det sidste halvandet år på Københavns Universitet. Han indgår som de øvrige vismænd i det samlede formandspanel, der leder begge råd.

Det Miljøøkonomiske Råd holder sit første møde i oktober, og den første rapport kommer i marts 2008. 

Dokumentation

Det Miljøøkonomiske Råd

Udnævnelsen af Eirik Schrøder Amundsen sker som led i udvidelsen af formandskabet for Det Økonomiske Råd til fire personer i forbindelse med sammenlægningen af Institut for Miljøvurdering (Tidligere leder var Bjørn Lomborg, red.) og Det Økonomiske Råd. Udnævnelsen og sammenlægningen sker 1. juli 2007 og indebærer oprettelsen af Det Miljøøkonomiske Råd.

Det Miljøøkonomiske Råd består af 24 medlemmer, der omfatter repræsentanter fra både erhverv og traditionelle grønne organisationer samt medlemmer, udpeget af økonomi- og erhvervsministeren.

Rådet forventer at udgive en årlig vismandsrapport, første gang i marts 2008, samt løbende deltage i den offentlige debat om miljø og økonomi.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00