Miljøvismand på vej

NYHED: Bred opbakning til sammenlægning af Lomborgs Institut for Miljøvurdering med Det Økonomiske Råd og til ansættelse af en miljøvismand.
Miljøet får sin egen vismand i Det Økonomiske Råd.
Miljøet får sin egen vismand i Det Økonomiske Råd.
Henrik Theil

Lovforslaget lyder umiddelbart som en god løsning. Det giver en bedre forankring og mulighed for at videreføre arbejdet med de gode rapporter fra Institut fra Miljøvurdering Kommentar til Altinget.dk

Bjørn Lomborg
Direktør for Copenhagen Consensus Centre
Fakta

L 157 Forslag til lov om ændring af lov om økonomisk samordning. (Etablering af Det Miljøøkonomiske Råd).

Forslaget er en udløber af Finanslovsaftalen for 2007 og det betyder: 

  • Der ansættes en ny vismand med særlig miljøekspertise til Det Økonomiske Råds formandskab, så der bliver fire vismænd.
  • Formandskabet er fælles for de to råd.
  • Det Økonomiske Råds aktiviteter fortsætter, men med 22 eksterne medlemmer i stedet for 25. Der udgives to årlige vismandsrapporter samt diverse debatindlæg, dog nu uden miljømæssige vurderinger.
  • Det Miljøøkonomiske Råd etableres med 18 eksterne medlemmer, og det vil levere én årlig rapport, hvor fokus er på samspillet mellem miljø- og økonomiske hensyn.

Folketingets Erhvervsudvalg behandler nu lovforslaget og forventer at afgive betænkning den 19. april 2007.

Lovforslaget træder i kraft 1. juli 2007


Kilde: Folketinget

Det er fornuftigt, og en styrkelse af miljøspørgsmål i den økonomiske debat, at oprette Det Miljøøkonomiske Råd inden for de samme rammer som Det Økonomiske Råd. Oppositionen undrer sig dog over særbevilling til Lomborgs nye institut, Copenhagen Consensus Centre (CCC).

Det var essensen af indlæggene ved fredagens debat under 1. behandlingen af forslaget om at overflytte Institut for Miljøvurdering (IMV) til Det Økonomiske Råd (DØR).

Oppositionen var positiv over for indholdet, om end det alene var Niels Sindal fra Socialdemokraterne, der allerede nu kunne give tilsagn om at stemme for forslaget.

0:000:00