Mindeord for Verner W. Hansen: Naturen og vandmiljøet har mistet en af sine helt store stemmer

DØDSFALD: "Verner var en fighter, dedikeret og utrættelig." Næstformand i Danmarks Sportsfiskerforbund, Hans E. Nielsen, skriver mindeord om Verner Wismar Hansen, formand i Danmarks Sportsfiskerforbund, der er død, 71 år gammel.

Naturen og vandmiljøet mistede en af sine helt store stemmer, da Verner W. Hansen, formand for Danmarks Sportsfiskerforbund, fredag 7. februar døde i sit hjem i Kolding efter kort tids sygdom. Verner har dermed fanget sin sidste fisk, men han har gennem sit store arbejde for dansk lystfiskeri samtidig sikret sig, at der er rigeligt med fisk til resten af de danske lystfiskere.

Som formand for Danmarks Sportsfiskerforbund igennem 16 år satte Verner W. Hansen afgørende præg på den aktuelle natur- og miljødebat i Danmark, og utallige er de lystfiskere og naturfolk, som har oplevet hans evige entusiasme og nydt godt af hans kyndige, sikre overblik, i verserende natur- og miljøsager.

Verner var en fighter, dedikeret og utrættelig og med en yderst veludviklet strategisk sans, når det gjaldt politik. "Djævlen ligger i detaljen", var et mantra for Verner, og han var derfor altid velforberedt til fingerspidserne. Hans grundige tilgang til tingene og evne til altid at udvise ordentlighed over for såvel politiske venner som fjender, gjorde ham til en yderst respekteret stemme, uanset hvor han færdedes. Han formåede samtidig at motivere både medarbejdere og frivillige i Danmarks Sportsfiskerforbund, og hans fokus på troværdighed og fakta blev dermed et kendetegn for hele organisationen.

Foto: Søren Astrup Jørgensen
Foto: Verner W. Hansen ved presse-seance i forbindelse med S-regeringens stop for nye havbrug i Danmark.

Igennem sine 16 år som formand formåede Verner samtidig at udvikle Danmarks Sportsfiskerforbund til at være en moderne natur- og miljøorganisation med fokus på et bæredygtigt lystfiskeri. Senest var det i kampen for et sundere havmiljø, at Verner gik forrest og dybt engageret indledte et opgør med de åbne, forurenende havbrug. En kamp, der hurtigt vandt opbakning hos lokale græsrodsbevægelser og grønne søsterorganisationer og siden har fået stor opmærksomhed på Christiansborg.

Til trods for, at Verner over de seneste år sjældent svingede fiskestangen, hersker der ingen tvivl om, at han var en passioneret lystfisker. Det vil måske overraske nogle, at Verner, der var født og opvokset ved Dybvadsbro mellem Egtved og Kolding, selv startede sin lystfiskerkarriere som tyvfisker. Skulle man blive en dedikeret lystfisker, krævede det ifølge ham, "at man som knægt startede som tyvfisker". Verner var aldrig for fin til at dele en sand lystfiskerhistorier fra fortiden, men vendte tværtimod med glæde både stort som småt over en kop kaffe. Netop i denne rolle, som i sine andre roller og funktioner, vil han blive savnet. For sit engagement, for sin grundighed og for sit milde væsen, hvormed han gav af sit overskud.

Forrige artikel Rapport: Kvælstofindsatsen fra landbrugspakken går dårligere end forventet Rapport: Kvælstofindsatsen fra landbrugspakken går dårligere end forventet Næste artikel Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge